dilluns, 22 de desembre del 2008

El nombre d’avortaments alerta sobre la mala educació sexual!

La FPFE (Federació de Planificació familiar) i les Joventuts Socialistes no troben correcte que el Govern de l'estat espanyol hagi ensetat el debat sobre l'avortament sense haver fet, de forma paralela un pla de revitalització de polítiques d'educació sexual, que, segons diuen, haurien de ser urgents, ja que ha augmentat de forma alarmant el nombre d'embarassos no dessitjats en la població de joves. A Alemanya, Holanda o Bèlgica ja ho han fet, i han afegit als seus plans d'estudis una assignatura específica. La bona educació sexual en aquests països ha fet obtenir uns bons resultats ja que tenen les taxes d'avortament més baixes, tot i que tenen unes polítiques més permisives. La FPFE han demanat l'accés lliure, gratuït i organitzat dels anticonceptius i la píndola del dia despréd. Sembla que d'aquesta forma es podrien estalviar més de 50.000 avortaments l'any.

Si voleu saber més sobre aquesta notícia podeu fer clic aquí. També podreu fer comentaris i donar la vostra opinió.

Saber què saps fer i què t’agrada, les guies per orientar el teu futur!!

La Xarxa d’Educació Treball del Vallès Oriental amb coordinació amb la Diputació de Barcelona han ideat un sistema per orientar als professors i agents educatius a com orientar als nois i noies que, com és normal, encara no tenen clar el seu futur professional.
Tots tenim formes de fer diferent, i cada persona serveix per a una cosa diferent. El tema és saber quines són les nostres habilitats i poder dedicar-nos a això de forma que disfrutem amb la nostra feina, i podrem gairebé assegurar un gran èxit professional.
Totes aquetes iniciatives poden fer augmentar l'autoestima dels alumnes, que poden trobar en aquest mètode una bona forma de trobar el seu camí professional.
Si voleu més informació podeu fer clic aquí. També podreu fer comentaris sobre la notícia i de pas visitar el bloc de l'estudiant de El Periódico.com.

dissabte, 20 de desembre del 2008

Conferència de Francesc Torralba.


El dia 15 de desembre de 2008 en Francesc Torralba va venir a la nostra facultat per a fer una xerrada.
Ens va parlar sobretot dels valors en general. Va començar la conferència expicant-nos coses sobre el valor de l'escolta, que és un dels valors més importants d'un mestre.
L'habilitat de captar on és l'altre per aconseguir no paralitzar el seu desenvolupament. Així podrà veure quines necessitats tene els que té davant.
El mestre pot no saber exactament les necessitats de l'alumne que té davant, fent que no pugui desnvolupar totalment tot el seu potencial.


QUÈ ÉS TRANSMETRE VALORS?


Els valors són realitats intangibles, no es poden percebre físicament, ni tocar, ni veure, ni olorar. Els valors s'expresen, es manifesten en els estils de vida de les persones, en la forma de parlar, de moures, etc. S'expresen indirectament, s'irradien a través dels estils de vida.
Un mestre a una aula irradia els seus valors. Per poder transmetre, l'altre ha de ser permeable, si no són permeables mínimament el mestre no pot fer una feina útil.

Els mestres poden despertar els valors que l'altre ja té a dintre.

La llavor ja hi és a dins l'educand, i nosaltres el que hem de fer és cuidar-la i fer-la créixer.

Els valors generen unió cap als altres. a nivell personal, les persones humilds, que no parlen només d'ells mateixos, que saben escoltar van molt buscades, els altres volen estar a prop d'elles.

Tolerància, esforç, honestedat, puntualitat, paciència, capacitat d'autocrítica, són valors que uneixen a les persones.

Obstacles per transmetre valors:

-Interferències de l'entorn, l'escola no és impermeable. De vegades fa pensar al mestre que va contracorrent.

-Dificultat endògena del propi mestre. Un mestre que no té valors propis, difícilment podrà transmetre´ls.

-L'educand oposa resistències a absorvir, sobretot en alguna etapa de la seva vida, com l'adolescència, ens trobem amb un xoc generacional.

Hem de tenir l'esperança de que després d'un temps d'intentar transmetre valors, aquests seran absorvits per l'educand.


Si voleu saber alguna cosa m'es sobre en Francesc Torralba feu clic aquí.

dimarts, 16 de desembre del 2008

La UAA dels animals mamífers

L'objectiu de la creació de les Unitats d’Aprenentatge Autònom, és que el mestre pugui fer servir una eina per a que els nens puguin treballar d’una forma diferent qualsevol tema de l’escola. És una altra via per aconseguir estudiar més a fons els temes de cada assignatura.
Us explicaré el procés que he seguit per ha fer la UAA:

Primer has d'obrir un compte gmail, després s'ha de crear un espai web amb el google sites. Seguidament has d'anar creant noves pàgines amb els diferents apartats com : introducció, mamífers, autor, bibliografia, etc.
Aquí és on anirem posant tota la teoria que creiem convenient.
Un cop fet tot això, haurem de crear les activitats al jclic, relacionades amb el tema que has pensat, en el meu cas els animals mamífers.
Després s'han de transformar les activitats jclic en htm i penjar-les en un blink, tot això ho farem amb el jclic author, després escriure a la URL la direcció. Quan ja hem fet tot això anem al blink i penjem dues coses, el document en format jclic.zip i el htm o el html. Posteriorment s'ha de fer un enllaç del jclic que hem creat amb la teoria del googles sites, i ja ho tindrem fet.

Espero que us agradi la meva activitat.

La meva UAA tracta dels animals mamífers, prova-la!!!!!

Aqui deixo l'enllaç cap a la meva UAA dels animals.

divendres, 12 de desembre del 2008

Els meus primers dies de pràctiques!!





El dia 10 de novembre vaig començar les meves pràctiques al CEIP Alexandre Galí.
Vaig arribar a l'escola amb alguns nervis, pel fet de no saber del tot amb que em trobaria en arribar-hi.
Primer em vaig presentar a la directora de l'escola, qui va presentar-me a la meva tutora, que es diu Bea. La primera impressió va ser molt bona, ja en aquest moment em va dir que li aniria molt bé que estigués amb ella i que la pugués ajudar amb les classes.
Quan van arribar les tres en punt, vam anar cap a classe i em va presentar a tots els nens. La tutora els va explicar que jo era un nou professor en pràctiques i la rebuda per part d'ells va ser de normalitat, com si estiguéssin acostumats a tenir de tant en tant professors en pràctiques.
Aquell dia ens va tocar fer tallers. Tots els nens tenien una feina assignada que havien començat la setmana anterior i que consistia en pintar un quadre amb diferents colors. Utilitzavem pintures barrejades amb serradures per donar més relleu a l'obra d'art. El comportament dels nens i nenes va ser, en general, molt bo. En algun moment vam haver de cridar l'atenció amb algun d'ells, però ràpidament feien cas i tornaven a la feina.
A la setmana següent vaig anar un dimecres. Aquell dia tocava fer anglès amb una altra professora que no coneixia. En aquesta classe em costar una mica més el poder actuar a classe, ja que era la professora d'anglès la que portava tota l'activitat i jo vaig estar una mica més d'observador. Els alumnes van cantar unes cançons en anglès que ja havien estat practicant altres dies.
La següent pràctica va tornar a ser un dilluns, per tant vam fer tallers.
Vaig dur-me una bona sorpresa quan en el moment en que vaig entrar a l'aula, l'Enric, un dels nens de la classe, es va aixecar de la cadira i va venir cap a mi per fer-me una abraçada ben forta dient-me: "Hola Santi". La veritat és que això em va arribar a l'ànima.
Aquell dia ens vam dedicar a fer un quadre de l'època rosa d'en Picasso i els nens havien de colorejar unes fotocòpies que va repartir la professora amb la silueta del quadre.
La veritat és que estic disfrutant molt les meves pràctiques i espero que en el futur continui com fins ara!!