
dijous, 27 de novembre del 2008
dilluns, 24 de novembre del 2008
El meu primer JClic

Fes clic aquí i voràs com et diverteixes!!!!
dimarts, 18 de novembre del 2008
Exposició Anna Pérez

Després d'haver assistit a la conferència realitzada per l'Anna Pérez, he tret una sèrie de conclusions i idees que us exposo tot seguit:
L'Anna Pérez és una mestra de primària, que va començar els blocs a les escoles fa un temps. El dia 12 de novembre de 2008, ens va explicar al nostre auditori el què és un bloc, l'ús d'aquests en el món de l'educació i també ens ha mostrat diferents blocs educatius. Aquesta conferència m'ha anat molt bé per adonar-me que els blocs tenen molta més importància en el món de l'educació, de la que jo havia imaginat i que poden ser una bona eina.
Ha estat una conferència activa i en algun moment participativa, ja que contínuament exposava exemples de blocs educatius, amb el projector. Durant la xerrada ha explicat un exemple d'activitat que van fer diverses escoles de Barcelona. Aquesta activitat consistia en realitzar un bloc, en el que participaven diferentes escoles, amb diversitat de nens i cultures. Havien de buscar paraules amb totes les lletres de l'abecedari que trenquessin un mur, de forma que les escoles es van repartir totes les lletres de l'abecedari, i després cada una va donar una lletra a cada cicle. Un copfet tot això, els nens havien de buscar una paraula, amb la lletra que els havia tocat, que pogués trencar el mur. Per exemple, a l'escola on treballa l'Anna els hi va tocar la lletra Z, amb la qual van trobar la paraula Zàping. Amb aquesta paraula van poder trencar el mur per poder veure diferents coses, de diferents llocs i de diferents cultures. Tot el que havien anat comentat a classe es publicava al bloc, així els participants de les demés escoles podien deixar els seus comentaris i també la seva opinió. És una activitat que considero molt enriquidora, perquè cada vegada costa més que els nens es relacionin entre ells ells i encara més difícil entre altres escoles. Una altra cosa que aquesta activitat també comportava era la relació dels més grans amb els més petits, ja que la participació era de nens de totes les edats i nivells. Ho he trobat molt interessant com una activitat dinàmica i divertida per als nens,
M'agradaria destacar algunes coses que he vist a l'expossició com:
- És una bona forma de que els nens puguin valorar el que fan els altres. En els blocs pots afegir alguns comentaris d'allò que has llegit. En aquests blocs educatius, el que es procura és que les escoles llegeixin els blocs d'altres escoles i valorin la feina realitzada. Per exemple una llar d'infants, on van realitzar un video sobre l'amistat, i després aquest va ser comentat per un grup de nens d'un institut. Els nois van saber valorar la feina feta pels nens més petits.
- La bona relació que es produeix amb altres escoles. De vegades és difícil que els nens d'una escola es puguin relacionar amb els d'altres escolesi, amb aquesta iniciativa podem aconseguir un contacte, encara que sigui virtual, d'uns nens d'una escola amb els d'altres escoles.
- Es poden aprendre valors humans. El contacte amb altres escoles fa que els nens puguin conèixer altres formes de fer i valorar-les, respectar altres cultures i acceptar a nens més petits o més grans.
-També és una forma d'ampliar el vocabulari. Amb l'activitat dels murs, molts nens van conèixer noves paraules que no coneixien el seu significat. A part del significat de paraules, també podem aprendre coses noves com, l'evolució de les tecnologies.
- Es pot fer un aprofundiment en altres matèries. Visitant blocs educatius, podem trobar-nos amb blocs de llengua estrangera, de música, d'educació física, d'educació especial; així els podem llegir o deixar escrits, d'aquesta forma podem participar i ampliar coneixements de temes o assignatures que no coneixem. Això pot anar molt bé pels mestres que volen saber més d'una matèria.
En general, la conferència m'ha agradat molt, ja que he pogut aprendre coses noves sobre els blocs i trobar utilitats que desconeixia que podré aplicar a la meva futura feina com a mestre.
Si voleu més informació sobre l'Anna Pérez o entrar al seu blog, podeu fer clic aquí.
També podeu fer clic en aquest enllaç http://anna.ravalnet.org/
dilluns, 17 de novembre del 2008
CREACIÓ VÍDEO DIGITAL
El primer pas és la filmació de les escenes que volgueu utilitzar, no cal que les graeu en ordre, encara que seria bo fer-ho amb trípode per aconseguir una imatge molt més nítida. El format que heu d'emprar és DV (720x576), que vea ser el de qualsevol càmera domèstica.
Si voleu gravar so, s'ha de posar un micròfon extern a la càmera, però si el que vole és posar-hi música, aquesta ha de ser en format mp3.
El segon pas seria l'edició del vídeo:
Primer haurem d'obrir el programa Pinnacle Studio Plus 11, conectar la càmeraamb un cable Fire Wire. Capturarem les imatges amb la pestanya capturar i després retallarem tot allò que ens interessi, pensant que la duració del vídeo o superi els 3 minuts.
Un cop fet tot això haurem de posar la música i fer-les coincidir amb les imatges i després també els títols i els enunciats que es vulguin posar.
Un cop editat tot el vídeo, és el moment de crear-lo i per a això utilitzarem el format .wmv, ja que és un format molt utilitzat i es po obri fàcilment a la gran majoria d'ordinadors.
L'últim pas ja seria penjar el vídeo al Youtube, per a la qual cosa ens farà falta crear un compte de Youtube i pujar el vídeo.
És necessari saber que hi ha limitacions alhora de pujar vídeos, ja que només podem pujar un màxim de 10 minuts i 100 MB. Si és és gran, s'haurà de comprimir.
Un cop hem fet tot això farem un enllaç al nostre bloc amb el vídeo.
Aquesta feina ha estat creada pel Manu, el Santi, el Jordi, l'Esther i l'Eloi.
dilluns, 10 de novembre del 2008
VIDEO EDUCATIU
Aquí us mostro un dels videos que farem servir al treball de grup sobre el Youtube que estem fent amb l'Esther, el Jordi ,el Manu i l'Eloi.
És un video educatiu que ens explica la importància de el reciclatge de les piles, i el fet de que cada granet de sorra que hi fem individualment és molt més important del que ens pensem.
MODIFICAR CANÇÓ AMB L'AUDACITY
Primer hem de modificar l'arxiu d'audio amb el programa d'audacity, després hem de penjar aquest audio a una pàgina web per així de poder posar-ho al blog.
1.- Obrir la canço al audacity. En aquest cas, el que volem un espai en blanc, i després grabar un arxiu amb la nostra veu. Per tal de fer-ho, podem silencar un dels fragments de la cançó anant a "Edita" i " Silenci". Un cop fet aquest espai en blanc, enregistrarem el que volem. Introudirem l'efecte del finding final i finding inicial. Amb aquest efecte podrem reduir el volum de la música abans de que aparegui la nostra veu i que augmenti un cop ja hagi aparegut el nostre missatge. Per poder-ho fer, seleccionarem la part que volem modificar i anar a "Efecte" i posar o "Finding final" o "Finding inicial".
Després el guardem en format MP3.
Per pujar-ho al blog, primer l'haurem de penjar a internet mitjançant un portal com es el goear.com, en el que, un cop ens haguem enregistrat, ja podrem penjar els arxius d''audio que vulguem. Un cop ja el hem pujat, t'apareix l'arxiu "embed", que correspon a la direccio en la que està penjada la nostra canço a internet.
Per finalitzar, entrem al blog i creem una entrada. Abans d'escriure res, posem "Edicio de HTML" i hi enganxem el link de la canço.
Publiquem l'entrada i automaticament ja ens sortirà el reproductor per tal de gaudir de la cançó.
IMATGE DIGITAL
1.- Imatge original
